måndag 12 oktober 2009

Erbjudande i oktober

Hej kära kund
Här kommer en liten plocklista med godsaker att välja bland. Varorna nedan finns ej i butken utan kan endast förbeställas. Är du intresserad utav någon produkt ring, maila eller kom in i butiken senast onsdagen 21 oktober 2009.

Alternativ 1: Salchichón de Montaña, 250g:
Läcker bergssalami från Katalonien i Spanien. Mellanmalt kött med pepparkorn. Den ger fina små skivor och har en kryddig och söt smak.

Alternativ 2: Chorizo Collar Fort, 250g:
Stark liten mediumhackad chorizo med spansk paprika ”pimentón” och god kraftig smak. U-formad och halvfast konsistens. Ger små skivor. Perfekt till tapas.

Alternativ 3: Fuet Vela, 175g:
Spansk korv med ojämn form. Fin smak, där köttets kvalitet framhävs. Mognad och torkningsprocessen har givit Fueten den goda och karaktäristiska smaken. Klassisk katalansk salamispecialitet. God till tapas, ett glas vin med mera.

Alternativ 4: Fuet Vela Collar, 250g:
Spansk korv med ojämn form. Fin smak, där köttets kvalitet framhävs. Mognad och torkningsprocessen har givit Fueten den goda och karaktäristiska smaken. Klassisk katalansk salamispecialitet. God till tapas, ett glas vin med mera

Alternativ 5: Taleggio Gourmet, 225g:
Taleggio är en rödkittost gjord på komjölk. Från början en vinterost från Val Tallegio nära Milano men produceras nu i hela Po-dalen. Mognad 30-35 dagar. Tvättad i salt. Arrigoni är från Val Tallegio och tillverkar Italiens bästa Taleggio-typer. Rödorange ovansida med en ljus strågul kärna, skärfast men krämig med en lätt sötma och delikat syrlighet i smaken. En ost till alla sammanhang.
Arrigoni är stolta över just denna Gourmet variant som då är lagrad längre, 40–60 dagar. Den får då en fetare och djupare smak. När den är mogen är den oslagbar.

Alternativ 6: Briscole al Barbera, 225g:
Fransk hårdost gjord på komjölk. Osten har lagrats i rödvin. Det är en spännande ost med en kraftig och fyllig smak. Man kan tydligt se rödvinets inflytande på ytan.

Alternativ 7: Strato 200g:
Fransk krämig dessertost. Gorgonzola och mascarpone som tårta. Lager på lager där mascarponen utgör ”grädden” i tårtan. Används bland annat på ostbordet, till desserter eller tillsammans med inkokta päron med mera.

Vänligen
Anette Stigsdotter, din glada osthandlerska.
Ozt & Sånt, 0454-191 80, oztosant@telia.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar