fredag 15 januari 2010

Januari godsaker

Hej kära kund. Här kommer det första erbjudandet för 2010.
Jag har möjlighet att komma över lite olika godingar som är special just nu. Ostarna är riktiga juveler som inte finns på den öppna marknaden.
Oljorna kan jag för första gången ge kanonpris på.
Du kan själv plocka ihop vad du önskar smaka på av följande:

Pecorino di Cantina, ca 250 gram: En helt unik fårost. En mycket speciell fårost ”tillbaka till rötterna” eller ”ritorno alle origini” som den toscanska leverantören beskriver den. Mognat i minst sex månader i en källare som framhäver de olika smaknyanserna. Cantinan produceras enbart av mjölk från Toscanska får. Osten har en mycket speciell färg gul/brun/orange och en helt unik smak. Stark och söt, den skall smakas!
Pris: 180 kronor

Roccolo, ca 300 gram: En komjölksost från Val Taleggio. Osten mognar långsamt och noggrant på trähyllor i en källare med mikroorganismer. Det ger osten en fantastisk smak och färg. Osten är mjukast under skorpan, men mer fast i mitten. En krämig ost med pikant smak.
Pris: 114 kronor

Mahon Extra, ca 300 gram: En fin mörkgul ost gjord på komjölk och lagrad i minst fem månader. Osten produceras på den spanska ön Menorca. Mahon är också huvudstaden på Menorca. Serveras i olika lagringsgrader och påminner när den är vallagrad om en lite mjukare parmesanost. Det är en sk DO-ost, dvs en domenicion origen, vilket innebär att den är tillverkad enligt de gamla metoderna och hantverksmässigt gjord. När man gör den här osten så lagras den först tre veckor helt naturellt för att sedan få ett saltvattenbad i 24 timmar. Därefter lagras den ca fyra månader i ostkällare. Vad man då gör är att man tvättar osten i olivolja en gång per vecka under hela lagringstiden. Smaken är häligt nyanserad, fyllig och gräddig.
Pris: 117 kronor

Buffelmozzarella, 125 gram: Denna mozzarella är gjord på äkta buffelmjölk. De svarta vattenbufflarna infördes till Italien från Indien på 1600-talet. Enrico Parente och hans familj har både haft vattenbufflar och själv producerat buffelmozzarella i ett århundrade. På ett 200 hektar stort område hålls bufflarna med respekt för tradition och natur. Mozzarellan är lätt syrlig med många fina smaknyanser och en frisk, pikant mjölkig eftersmak.
Pris: 47 kronor

Costa Negra; ca 225 gram: Spännande spansk hantverksost gjord på råmjölk från ko och lagrad i ca två månader. Det är en äkta pyreneeost från katalonska bergen. Lagrad i aska. Det är en fantastisk skärost med lätt krämig konsistens och fyllig smak. Opastöriserad.
Pris: 152 kronor

Garrotxa, ca 225 gram: Praktfull spansk hantverksost gjord på getmjölk och lagrad i fem veckor. Produceras i området Valles Oriental nära Andorras berg. I gamla dagar gjordes osten i lerhyddor, och fortfarande idag följer man de gamla traditionerna och recepten både vad det gäller framställning och mognadsprocess. Garrotxa har en fast yta, men en mjuk och krämig inre konsistens. Osten har en läcker smak av get.
Pris: 125 kronor

Opastöriserat smör med Ile de Ré salt, 250 gram: I Frankrike kallar de den ”La baratte du Cremier” Mejeristens eget smör. Tillverkat av opastöriserad mjölk och tillsatt saltflagor från Ile de Ré. En ren delikatess. Prova själv!
Pris. 90 kronor

Terraliva XV, 250ml: Ekologisk olivolja från Italien. Vald 2006 som en av världens bästa oljor. Leone de Oro 2005 & 2006. mästare i olivolje produktion i sin kategori Fruttato Intenso. Solpris 2005 & 2006. Ekologiskt producerad av endast en sort: Tonda Iblea. Från Sicilien DOP Monte Iblei, underregion av Monte Lauro. I plåtdunk.
(Ordinarie pris: 470 kronor)
Pris: 325 kronor

La Torre XV, 5 liters plåtdunk. En god Italiensk allround olja. Från Toscana.
(Ordinarie pris: 750 kronor)
Pris: 595 kronor


La Torre Sansa, 5 liters plåtdunk. En god och kraftig stekolja.
(Ordinarie pris: 470 kronor)
Pris: 350 kronor

Om du vill göra en beställning går det bra att skicka ett email, ringa eller komma in i butiken. Beställningen måste vi ha senast söndagen den 24 januari 2010.

Vänligen
Anette Stigsdotter, din osthandlerska


Ozt & Sånt, Drottninggatan 70 i Karlshamn, 0454-191 80, oztosant@telia.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar