Mahon Extra
En fin mörkgul ost gjord på komjölk och lagrad i minst fem månader. Osten produceras på den spanska ön Menorca. Mahon är också huvudstaden på Menorca. Serveras i olika lagringsgrader och påminner när den är vallagrad om en lite mjukare parmesanost. Det är en sk DO-ost, dvs en domenicion origen, vilket innebär att den är tillverkad enligt de gamla metoderna och hantverksmässigt gjord. När man gör den här osten så lagras den först tre veckor helt naturellt för att sedan få ett saltvattenbad i 24 timmar. Därefter lagras den ca fyra månader i ostkällare. Vad man då gör är att man tvättar osten i olivolja en gång per vecka under hela lagringstiden. Smaken är häligt nyanserad, fyllig och gräddig.
En fin mörkgul ost gjord på komjölk och lagrad i minst fem månader. Osten produceras på den spanska ön Menorca. Mahon är också huvudstaden på Menorca. Serveras i olika lagringsgrader och påminner när den är vallagrad om en lite mjukare parmesanost. Det är en sk DO-ost, dvs en domenicion origen, vilket innebär att den är tillverkad enligt de gamla metoderna och hantverksmässigt gjord. När man gör den här osten så lagras den först tre veckor helt naturellt för att sedan få ett saltvattenbad i 24 timmar. Därefter lagras den ca fyra månader i ostkällare. Vad man då gör är att man tvättar osten i olivolja en gång per vecka under hela lagringstiden. Smaken är häligt nyanserad, fyllig och gräddig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar