fredag 4 december 2009

Smakmånaden december

Hej på dig i höstmörkret.
Nu har vi kommit till smakens månad. December är väl den månad när vi njuter och ibland frossar i alla dess olika smaker som tänkas kan. Julgodiset, glöggen, rikedomen på julbordet, elegansen på nyårsgalan och allt annat småmys däremellan.
I butiken har vi slagit på stort i år och verkligen utökat för att kunna tillgodose dessa smaker. Här nedan kommer några exempel på våra nyheter:

På ostfronten hittar vi:
Skånsk Alpost; Experimentost från Kristianstad mejeri. En hård dessertost som även går att ha på smörgåsen. Kommer att få sitt slutgiltiga namn efter Skånes högsta ”alp” som är 74 meter högt. Lagrad runt 2 år.

Paglettina;Vitmögelost på ko-, får- och getmjölk. En ost utöver de vanliga. Pastöriserad.

Blåbärs Stilton; Baserad på white stilton som smaksätts med blåbär. God smulad på en grönsallad.

På charksidan har vi slagit till ordentligt och utökat sortimentet stort. Till exempel kan vi just nu erbjuda:
Salami Cacciatore; Klassisk Italiensk salami från Lombardiet. Den har en mycket gammal historia och man vet att longobarderna som en gång grundade Lombardiet troligen hade denna med sig. Namnet betyder ”jägarens lilla salami” och var säker perfekt att ta med sig på sina vandringar.

Cacciatore, fänkål; Italiensk kanonfin salami.

Salami Cacciatore mignon; En stark liten italiensk minisalami. Måste smakas!

Bresaola; Saltat, kryddat och lufttorkat oxkött. Servera med rostade pinjenötter och grovriven parmesan. Ringla lite fruktig olivolja ovanpå. Mums…

Rökt Renstek; Svensktillverkad av helmuskelstek, mager med riktigt fin viltsmak. Varför inte en improviserad Souvas – en säker succé

Rökt lammfiol; Svensk kött

Dovhjortsfiol; Svensk kött

Sen har vi ju även lite annat smått och gott att locka dina smaklökar med:

Vallmobackens Hemkärnade smör; Detta ljuvliga smör tillverkas långsamt i en smörkärna, för att bevara sin smak och doft. Här har vi äkta västsvenskt smör gjort med syrad grädde och mängder av kärlek!

Gran´s Fudge; Gran´s erbjuder handgjord Fudge av absolut bästa kvalitet. The perfect treat! Gran´s familj äger och driver detta genuina företag i Shoalheaven i Australien ca 2 timmar söder om Sydney. " A match made in heaven " säger farmor som rör fudgen en sista gång i grytan innan hon fyller formarna för hand. Smaka det underbara giftermålet mellan krämig fudge och välkända likör- och sprit sorter. Dela med någon du älskar! Vi garanterar en njutning utöver det vanliga!
Vi har tagit in Fudge med Old Scotch Whisky, Baileys och Jim Beam.

Och till sist vår lilla stolthet när det gäller olivoljor.
Det finns en herre på Sicilien som odlar oliver och citroner. Han gör en himmelsk citronolivolja. Men det roliga med honom är att när hans citroner är slut så köper han inte flera citroner av grannen. Nej nej!
Utan då slutar han göra sin citronolivolja för säsongen, för han kan då inte garantera kvaliteten. Så passa på för nu är årets skörd utkommen…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar