onsdag 7 april 2010

Erbjudande

Hej kära kund
Här kommer månadserbjudande för april. Dessa varor kommer ej att finnas i butiken utan kan endast köpas via en beställning.
Jag tycker att det är roligt att kunna erbjuda sådant som vi normalt inte kan smaka på här. Så för alla er som gillar och är nyfikna på god och bra mat. Håll till godo!

Alt 1. Korvpaket.
Chorizo Cular, ca 250 g
: Grovhackad chorizo med spansk paprika ”pimenton”. Ger halvstora skivor, en chorizo med en god och karaktärsfylld smak.

Alejandro Magno, ca 250 g: Rustik grovhackad chorizo på utsökt fläskkött med spansk paprika och vitlök. En riktig hantverkschorizo i klass med de bästa Italienarna. Ger halvstora skivor. Mycket fast konsistens, helt utan färg- och konserveringsmedel. Mycket aromatisk smak. För äkta chorizoälskare.

Mini Napoli, ca 350 g: Napoli är en salami som syditalienarna aldrig kan vara utan. En härlig smakfull salami för alla smaklökar. Till buffé, tapas med mera.Alt 2. Ostpaket
Abondance, ca 250 g:
Osten har sin vagga i Abondancedalen och produktionsområdet är Haute-Savoie. Det är endast tre koraser från bergen som får användas. Abondance, Monrbéliarde och Tarine. Munkarna från Abondanceklostret har valt Abondancekon för framställning av denna ost sedan 1381 i det har denna producent också. Den görs på råmjölk och lagras i sex månader. Abondance betyder överdåd på Franska och beskriver osten väl.

Tou del Tillers blanco, ca 250 g: Från Lérida i Katalonien nära Medelhavet kommer denna krämiga, kritvita, milda komjölksost. Den har en mycket karaktäristisk smak. Skorpan framhäver osten. Den har en lång och fin eftersmak med en antydan till svamp. Mognad i ca tre månader. Opastöriserad.

Uhudler vinost, ca 250 g: ost som mognat i Uhudlerrödvin. Uhudler är ett speciellt lantvin från Österrike. Robert och Birgitta Strasser producerar denna ost och hittar den perfekta mogningsgraden. Mognat ca två månader.Alt 3. Ekologiska ostar
CreMeer, ca 250 g:
Denna Ekologiska opastöriserade ost är från djur som kommer från Holstein-Friesen i Tyskland. Skorpan är ätbar och täckt med vitmögelkultur. Den är fin och ren i smaken med lite gräddig ton.

Holzerfladen, ca 250 g: Osten är täckt med träspån. Den blir vänd och ompysslad för hand under hela mognadsprocessen (6-8veckor). Den får en helt speciell smak av att vara täckt av träspån i slutet av lagringen. Spånen sitter kvar på denna schweiziska ost.Alt 4: Lucques. 200 g: Gröna oliver från Provence. La Lucque är känd som en av de bästa bordsoliverna i världenAlt 5: Kronärtskockscreme, 125 g: Det går åt många kronärtskockor till denna goda creme som enbart är blandad med lite olja, vinäger och kryddor. Fantastisk till sandwicher, fyllningar, såser med mera.Alt 6: Auberginecreme, 125 g: Som ovan fast med auberginer istället.Alt 7: Zucchinicreme, 125 g: Som ovan fast med zucchinin istället.

Om du vill göra en beställning går det bra att skicka ett email, ringa eller komma in i butiken. Beställningen måste vi ha senast söndagen den 21 april 2010.

Vänligen
Anette Stigsdotter, din osthandlerska
Ozt & Sånt, Drottninggatan 70 i Karlshamn, 0454-191 80, oztosant@telia.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar