onsdag 2 juni 2010

Eva Stenvide

I helgen var jag i Orrefors, där ett nytt projekt troligen snart är fött. Nämligen en butik för närproducerad mat.
Här ser ni mig och Eva Stenvide. Hon är också medlem i Svenska Syltningssällskapet, och kokar sina produkter i små kvantiteter, i koppargryta, utan tillsatser och över öppen låga.Stenvide Chutney baseras främst på lokalt odlade äpplen och lök. Har en varm smak av curry med inslag av vitlök och ingefära samt sting av chili. Gott tillbehör till t.ex stekt kycklingfilé, fläskkött, färsrätter, grönsaks och risrätter, korv och potatismos. Blanda 2-3 msk Chutney med 2 dl turisk yoghurt får du en god sås att servera till stekt fisk.

Sin heta tomatmarmelad fick Eva silvermedalj för nu i höstas i SM. Det är en välförtjänt medalj. Det har nämligen aldrig någonsin varit så många inlämnade bidrag. Så hon hade hård konkurrens. Även jag lämnade in några bidrag.

Dukkah
Doppa ljust bröd i olivolja och sedan i dukkah och njut av den annorlunda men mycket goda smakupplevelsen. Kan också användas som krydda och är särskilt god till kyckling eller fläskfilé, men även att strö på klyftpotatis i ugn eller en enkel sallad. Dukkah är perfekt att bjuda på som en enkel förrätt eller som en enkel plockrätt över ett glas vin eller öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar