onsdag 19 maj 2010

Erbjudande

Hej kära kund
Här kommer maj månads specialerbjudande.
Denna gång har jag inga färdiga alternativ påsar, utan valet är helt ditt eget att plocka ihop efter tycke och smak. Nu har vi ju grillsäsongen framför oss, så här erbjuder jag ett verkligt ”smörgåsbord” när det gäller härliga grillkorvar.

Men jag har även en annan nyhet. Jesper Simonsen, dansk mejerist, skapar förunderliga smaker. Knuthenlund startade påsken 2009 ett helt nytt gårdsmejeri i ett av godsets tidigare stall. Mejeriet är baserat på mjölk från egna ekologiska får och getter.
I gårdsmejeriet bearbetas den färska mjölken mycket noggrant för att bevara mjölkens smak och struktur. Jag citerar:
””Vårat motto är ”vi hoppar över där staketet är som högst”
Vi anstränger oss och vi hoppas att ni kan känna det på smaken.””
Det är ett historiskt ögonblick, skriver min leverantör, när de nu introducerar dessa Danska ostar av mycket hög kvalitet. Smaka och döm själv!KORVAR
Salsiccia med chili, 300g:
(Ca 100g korven) Färsk Italiensk korv som du kan koka, steka eller grilla. Fantastisk på grillen.

Salsiccia med vitlök, 300g: (Ca 100g korven) Färsk Italiensk korv som du kan koka, steka eller grilla. Fantastisk på grillen.

Salsiccia med rosmarin, 300g: (Ca 100g korven) Färsk Italiensk korv som du kan koka, steka eller grilla. Fantastisk på grillen.

Salsiccia med fänkål, 300g: (Ca 100g korven) Färsk Italiensk korv som du kan koka, steka eller grilla. Fantastisk på grillen.

Chistorra Alejandro, 200g: Denna spanska korv är producerad av en blandning av grisraserna Duroc och Landrás. Alejandro har sin egen gård och väljer ut de bästa köttbitarna till produktion. Balansen mellan köttets fina smak, pimentónen och saltet är oöverträffad. Smaka själv. Från Rioja i Navarra. Används till grillning, stekning.

Chorizo Barbacoa, 250g: Barbacoa betyder grill på spanska. Denna chorizo är speciellt producerad till grillning eller stekning.


ÖVRIGT
Rapsolja, 5 liter:
Svensk EKOLOGISK från Gunnarshög.

Gnocci 500g: Potatis-”pasta” med många spännande möjligheter. Du kan sjuda dem som vanlig pasta ett par minuter så att de kommer upp till ytan, eller steka dem tillsammans med färska örter. Ett annat tips är att slunga dem med pesto.

Fårbrie, 500g Knuthenlunds Fårbrie är gårdens stolthet. Utgångspunkten för den är naturligtvis deras goda fårmjölk kombinerad med hantverksmässiga traditioner. Osten är därför handgjord, handupphälld och kärleksfullt passad under mogningsprocessen. Osten mognar utifrån och in och är färdig att äta 3-4 veckor efter packning. Konsistensen är krämig. Smaken är mild och karaktärsfull. Knuthenlunds Fårbrie har belönats med silvermedalj vid Utnämningen av Nordens Ostar 2009. För övrigt var det just vitmögelosten som också Jesper Simonsens farfar, mejeristen J.P. H. Hansen, fick pris för redan 1903. Denna utmärkelse gjorde att han fick möjlighet att köpa Knuthenlund 10 år senare. I vacker träask kommer denna krämiga ost.

Getbrie, 500 g Här har jag inte kunnat få fram så mycket information som ovan. Osten är alldeles för ny i deras sortiment. I vacker träask kommer denna krämiga ost.

Fåryoghurt 450g: Så änglarna sjunger – en otrolig krämig konsistens och rund smak. Knuthenlunds fylliga fåryoghurt är gjorda av ren, ekologisk fårsötmjölk. Fårmjölken ger yoghurten en mycket fin, mjuk och rund smak. Knuthenlunds fåryoghurt naturell är frisk och mild och passar lysande till frukost, dessert och i matlagning. Yoghurten kan värmas utan att skära sig.

Dessa varor finns ej i butiken utan endast via en förbeställning.

Om du vill göra en beställning går det bra att skicka ett email, ringa eller komma in i butiken. Beställningen måste vi ha senast onsdagen den 26 maj 2010.

Vänligen
Anette Stigsdotter, din osthandlerska
Ozt & Sånt, Drottninggatan 70 i Karlshamn, 0454-191 80, oztosant@telia.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar